150 Ultimate Halloween trivia questions and answers (Game edition – 2023)

Updated on:

By: Naveen B

Halloween, also known as “All Hallows’ Eve,” is a holiday celebrated annually on October 31st.

It is celebrated in many different ways around the world, but most commonly it is a time for children to dress up as their favorite characters and go trick or treating.

Halloween Eve is also often intertwined with other memorial holidays such as All Souls’ Day and Día de Los Muertos, which take place during the same time frame.

Many people believe that Halloween is a celebration of the dead. The holiday is based on the ancient Celtic festival of Samhain, which commemorated the end of the harvest season and the return of the spirits of the dead. 

In the early days of Christianity, Halloween was celebrated as the day when the gates of Hell were opened and the spirits of the dead roamed the earth.

Today, Children love to get creative and come up with costumes and ideas for their pumpkin. There are also Trick or Treating events that are held in neighborhoods around the country. Families go door to door and hand out treats to the children.

There are many traditions that are associated with Halloween. One of the most popular traditions is carving a pumpkin.

Halloween is a time when people can be creative and have a lot of fun. It is also a time when families can get together and celebrate the holiday.

There are many fun things to do on Halloween, including watching horror movies, going trick or treating, playing Halloween Trivia, decorating for the holiday and come up with the best Halloween captions for Instagram to post on your profile.

Some popular Halloween costumes include witches, ghosts, and zombies. There are also many fun Halloween trivia questions to answer.

In this article, I will provide some fun Halloween trivia questions and some helpful hints on how to have a fun and educational Halloween celebration. Let’s get started!

Before that, if you don’t know, let’s understand:

What is Halloween Trivia?

Halloween Trivia Game: Halloween Trivia is a fun game where you can test your knowledge of Halloween-related topics. It’s a great way to while away the hours before Halloween and learn some interesting facts about the holiday.

The Halloween trivia questions can be about anything related to the holiday, such as history, customs, Origins, events, and classic quizzes and Halloween questions from spooky costumes to trick or treating.

If you’re looking for a fun way to spend your holiday on Halloween Eve with your friends, family, relatives and partner then Halloween Trivia is an excellent option.

How to Play Halloween trivia game?

Halloween-trivia-game

How to play Halloween Trivia Game – Step by step Guide:

1. Decide who will be the quizmaster and host. This person will be in charge of setting up the game and calling out questions.

2. Choose the Halloween Trivia Categories or Topics to ask within the Group. (Some of the Categories I mentioned Below)

3. Collect all of the trivia questions ahead of time. These can be found online or in print magazines.

Here, in this blog you can use the curated Halloween Trivia questions and Answers for you with different categories and topics.

4. Arrange the questions in a quiz format, with a few easy questions at the beginning, and harder questions later on.

5. Have players take turns answering a question. Whoever gets the most correct answers wins.

6. Have players keep a scorecard to track their progress.

(Note: For the answers that need a specific number, you can choose to award points to the person/team with the closest answer!)

7. If you’re hosting a Halloween party, Gift some fun prizes on hand for the top two or three winners!

The following Halloween Trivia questions and answers are curated for Kids, Teens, Adults and even Elders. Some of these Halloween trivia questions are easy, while others are hard.

Some are funny, Knowledgeable, Scary others are based on Halloween Music, Movies, History and many other topics that make Halloween a popular holiday.

So grab a drink, your favorite Halloween costume and get ready to test your Halloween knowledge! Here is your ultimate list of 150+ Halloween Trivia:

150 Halloween Trivia

Halloween-trivia

The following is a huge list of Halloween Trivia to play with your friends, family and strangers on this spooky season:

1. How many countries celebrate Halloween?

Answer: As per the world population review, more than 25 countries celebrate Halloween each year.

The Most popular countries that celebrate Halloween are the United Kingdom, the United States of America and Canada.

And countries that are gaining in popularity are Australia, Belgium, Czech Republic, France, Greece, Hong Kong (China), India and others.

2. Who was the first First Lady to decorate the White House to celebrate Halloween?

Answer: Mamie Eisenhower in 1958.

3. What year will the next Halloween be with a full moon?

Answer: 2039. You will have to wait another 18 years to witness another full moon on Halloween night since the last time one occurred was in 2020.

4. What are the Three other names that Halloween?

Answer: Samhain, All Hallows Eve, The Feast of the Dead

5. What do you sprinkle on your doorstep if you want to keep evil spirits out of your house on Halloween night?

Answer: Salt. According to tradition, sprinkling salt in a room or around an area can ward off evil spirits that may try to harm you.

A similar belief is that throwing a penny around your door will keep away trick-or-treaters who may try to steal your candy.

6. What was the first horror movie nominated for an Academy Award?

Answer: The Exorcist 

7. If you are extremely afraid of Halloween, what phobia do you have?

Answer: Samhainophobia is a persistent, pathological fear of Halloween. In October, be careful since fear can be found everywhere.

Fear of cats (coimetrophobia), clowns (coulrophobia), spiders (arachnophobia), witches (wiccaphobia), the dark (nyctophobia), ghosts (phasmophobia), and cemeteries (phasmophobia) are some of the phobias that tend to increase during the Halloween season (coimetrophobia).

8. What does the word “Halloween” mean?

Answer: Holy Night

9. What is the Second most popular holiday celebrated in the United States of America?

Answer: Halloween. 

10. Which state in the United States grows the most pumpkins?

Answer: Illinois, produces over 40% of the country’s pumpkins

Also read: 1000+ Halloween captions from funny to creepy (Best spooky costume collection)

halloween-trivia-questions

Halloween Trivia Questions

Here are some Random Halloween trivia questions to ask:

1. What is the origin story of Halloween?

2. Who is the most famous person associated with Halloween?

3. What is the most popular Halloween food?

4. What is the best way to celebrate Halloween?

5. What is the most popular Halloween party?

6. What are some of the dangers associated with Halloween?

7. What are some of the benefits of celebrating Halloween?

8. What are some of the myths about Halloween?

9. How has Halloween evolved over the years?

10. What are some of the traditions associated with Halloween?

11. How does Halloween Affect the Economy?

12. Why is Halloween called “The Feast of the Dead”?

13. What are some of the symbols associated with Halloween?

14. Is Halloween a Christian Holiday?

15. What are some of the origins of Halloween costumes?

Also read: 200+ Halloween questions and answers (trivia, facts, history, movies, funny, family feud – 2023 Edition)

Halloween Trivia Categories

Here is a list of Halloween Trivia categories and Topics to ask in your Halloween Trivia Game:

1. Halloween history

2.  Halloween costumes

3. Halloween decorations

4. Folklore

5. Halloween Horror movies

6. Halloween party activities

7. Halloween songs

8. Halloween Tradition and customs

9. Halloween myths

10. Halloween Books

11. Famous Halloween Characters

12. Halloween Symbols

13. Halloween Traditions by State and country

14.  Halloween Trivia Facts

15. Halloween symbols

Also read: 600+ Halloween topics to talk about and ideas for your holiday inspiration

Halloween-movie-trivia

Halloween Movie Trivia

These are a few Halloween Movie halloween trivia questions with answers:

1. What product is banned in Hollywood on Halloween?

Answer: Silly string

2. In 1973, which movie convinced Americans to throw away their Ouija Boards? 

Answer: The Exorcist not only made people throw away their Ouija Boards, but also caused a drop in sales.

3. Which actor played the Scarecrow in The Wizard of Oz?

Answer: Ray Bolger, who as the rubber-legged Scarecrow helped lead Dorothy back home in the 1939 movie ″Wizard of Oz,″ died Thursday of cancer. He was 83.

4. In what year did Nightmare On Elm Street first come out?

Answer: 16 November 1984.original film, written and directed by Wes Craven and titled A Nightmare on Elm Street, was released in 1984.

The story focuses on Freddy Krueger (Robert Englund) attacking Nancy Thompson (Heather Langenkamp) and her friends in their dreams, successfully killing all but Nancy, in fictional Springwood, Ohio.

5. Who portrayed Michael Myers in Halloween?

Answer: Nick Castle.

Having appeared in the original 1978 Halloween movie as Michael Myers, Castle made a return as the character in the 2018 version of the film as well as in 2021’s Halloween Kills and 2022’s Halloween Ends.

Also a director and screenwriter, Castle co-wrote the 1981 movie Escape from New York with Carpenter.

Also read: 125 True or false halloween questions (2023 Edition)

Best Halloween movie trivia questions and answers

6. Who goes trick or treating in the Great Pumpkin?

Answer: “I got a rock” is a memorable quote from the 1966 Peanuts animated television special It’s the Great Pumpkin, Charlie Brown.

In a segment in the special, all of the children go trick-or-treating (except for Linus van Pelt and Sally Brown, who sit in a pumpkin patch waiting for the Great Pumpkin).

7. How many ghosts are there in Ghostbusters?

Answer: Ghostbusters introduced countless exciting ghosts, hosts, and characters into our lives. But there are four that truly stand out above the rest.

8. What is the name of the demon that possesses Regan in The Exorcist?

Answer: Pazuzu. In The Exorcist, Pazuzu appears as a demon who possesses Regan MacNeil.

9. Is Halloween Kills a sequel or remake?

Answer: Individual films: A sequel to the 2007 film was released two years later.

A direct sequel to the original film, which ignores all previous sequels, was released in 2018. 

The sequel to the 2018 film, Halloween Kills was released in 2021 with the final sequel Halloween Ends, released on October 14, 2022.

10. Which Halloween movie is michael myers a kid?

Answer: Michael Myers made his first appearance in the film Halloween (1978)

 At the beginning of Halloween, a six-year-old Michael (Will Sandin) murders his teenage sister Judith (Sandy Johnson) on Halloween.

Also read: 500 Halloween questions to ask for fun conversation – 2023 (Icebreakers, Quiz and Trivia)

halloween-trivia-for-kids

Halloween Trivia for kids

The following are some Halloween kids trivia:

1. On which day Halloween comes every year?

Answer: October 31st.

2. What do witches ride on?

Answer: Broom.

3. What do Ghosts say?

Answer: Boo

4. How many legs do spooky spiders have?

Answer: Eight

5. Is pumpkin a fruit or a vegetable?

Answer: It is considered as a Fruit

6. What do pumpkins grow on?

Answer. Vines

7. A pumpkin with a face carved is called what?

Answer. A Jack o’ Lantern

8. What do you put inside of a jack-o-lantern to make it glow?

Answer. A light or candle

9. What do you say on Halloween to get candy?

Answer. Trick or Treat

10. What flying animal is associated with a vampire?

Answer. Bat

Also read: 350+ Halloween questions for kids (trivia, would you rather, never have I ever, this or that, fun edition – 2023)

halloween-trivia-questions-and-answers

Best Halloween trivia questions and answers

Here is a list of the Best Trivia halloween questions and answers:

1. Where is the world’s longest haunted house?

Answer: The Haunted Cave in Lewisburg, Ohio, is a whopping 3,564 feet long and located 80 feet underground!

2. How many pounds of candy corn are produced each year?

Answer: A whopping 35 million pounds of candy corn is made every year—amounting to about 9 billion pieces.

3. Who was Jack o’Lantern named after?

Answer: In Irish folklore, its name comes from the reported phenomenon of strange lights flickering over peat bogs, called will-o’-the-wisps or jack-o’-lanterns.

The name is also tied to the Irish legend of Stingy Jack, a drunkard who bargains with Satan and is doomed to roam the Earth with only a hollowed turnip to light his way.

4. What were they originally used for?

Answer: They were originally used as candle holders because they would repel insects.

It wasn’t until around 1800 that people started carving faces into them and placing them on their porch steps on All Hallow’s Eve for other ghouls to find their way home.

5. What does pumpkin pie traditionally have in it?

Answer: Pumpkin puree, sugar, eggs, cinnamon, ginger, cloves and allspice.

6. Why did pumpkins become associated with Halloween?

Answer: Pumpkins became associated with October 31st when colonial Americans began celebrating harvest festivals at this time of year (autumn).

In the 1800s, a lot of people left England and Ireland to go and live in America.

They took their Halloween traditions with them, but instead of carving turnips, they made their Halloween lanterns out of pumpkins. There are a lot of pumpkins in America in the autumn.

7. What song best describes trick-or-treating?

Answer: The Monster Mash by Bobby Boris Pickett.

Also read: 300 Halloween icebreaker questions for your haunting time (2023 Edition)

Halloween Trivia Facts

The following is a list of some Good Halloween Trivia facts:

1. Candy corn has its own national day: You don’t have to wait unitl Halloween to enjoy in the mellow creme candies. Celebrate National Candy Corn Day on October 30.

2. If you see a spider on Halloween, it is considered a good luck, as it means the spirit of a loved one is guarding you.

3. More than 93% of children under the age of 12 go trick-or-treating.

4. Pumpkins are not only orange in color, but also white, blue, and green.

5. The common little brown bat of North America has the longest life span for a mammal its size – an average of 32 years.

6. 86% of Americans decorate their house for Halloween.

disney-halloween-trivia

Disney Halloween Trivia

The following is a list of Disney Halloween Trivia:

1. What was Disney Halloween called?

Answer: Monstober (previously named as Disney Channel’s Hauntober Fest) was a nightly marathon of scary, Halloween-related movies, that debuted on October 1, 2005 on Disney Channel.

2. Who is the Halloween King in Disney?

Answer: Jack Skellington. He is a skeletal zombie who is the Pumpkin King of Halloween Town, a fantasy world based solely on the Halloween holiday.

3. Who is the scariest Disney character?

Answer: Claude Frollo (The Hunchback Of Notre Dame)

4. What Disney movie has a pumpkin?

Answer: Cinderella. The Pumpkin was a plant that becomes the iconic Pumpkin Coach in Cinderella. It has since become a popular symbol in the franchise.

5. What is Cinderella’s pumpkin called?

Answer: Rouge Vif D’Etampe pumpkins.

It is thought that Rouge Vif D’Etampe pumpkins, which were well-liked in Paris markets in the 1880s, originated in France.

The Cinderella pumpkin was first grown in the United States in 1883 by W. Atlee Burpee, who also bought the seeds.

6. What Disney movie has a black cat?

Answer: Berlioz is a major character in Disney’s 1970 film The Aristocats.

He is a black-furred kitten, the youngest kitten of Duchess and the younger brother of Toulouse and Marie.

7. What was Cinderella’s curse?

Answer: The main heroine, Lucette, is cursed with the Cinderella curse by Delora, a fellow good witch.

The cursed target goes from riches to rags, and anyone who is not cursed, a fairy, or a witch will forget about the said target.

Also read: 250+ Halloween Never Have I Ever Questions (Game Edition – 2023)

Halloween-trivia

Halloween trivia multiple choice

Here are a few of the Halloween trivia questions and answers multiple choice:

1. What is the day before Halloween called?

  1. Mischief Night
  2. Holy Night
  3. Hallow Night
  4. Spooky Night

2. What is a male witch called?

  1. Witchman
  2. A warlock
  3. Witchcrafter
  4. Magician

3. Who among the famous magicians passed away on Halloween?

  1. David Blaine
  2. David Copperfield
  3. Penn and Teller
  4. Harry Houdini

4. Which country has produced the largest pumpkin ever?

  1. United states of America
  2. United Kingdom
  3. Ireland
  4. Switzerland.

5. What is the other, traditional name for a broomstick?

  1. Bridestick
  2. A besom
  3. Sweeper
  4. bunch

Also read: 650+ Halloween This or That Questions Game Edition – 2023

Spooky-trivia

Spooky Trivia

Here are some Spooky trivia questions and answers:

1. What should you not give trick-or-treaters?

Answer: Animal crackers

2. What are scarecrow hats called?

Answer: The most common type of hat we use for scarecrows is the straw “garden” hat or wide-brimmed sun hat.

3. Why do we knock on doors on Halloween?

Answer: To appease those evil spirits

4. What is the color for evil?

Answer: Black was one of the first colors used by artists in Neolithic cave paintings. It was used in ancient Egypt and Greece as the color of the underworld.

In the Roman Empire, it became the color of mourning, and over the centuries it was frequently associated with death, evil, witches, and magic.

5. What is a scary color?

Answer: Red. Red is a scary color for Halloween! Such a scary color, red represents blood and fear. It’s the danger brought by evil monsters and ghosts. Also, it’s the Devil’s favorite color.

Also read: 350+ Halloween questions to ask for this spooky season to get into the spirit

Scary trivia questions

This list of Scary trivia questions are best for your Halloween Trivia game:

1. What are horror fans called?

Answer: Horror fans can be classified along three dimensions: Adrenaline Junkies, White Knucklers, and Dark Copers.

Dark copers are a newly-identified type of horror fans, who use horror to cope with problems like feelings of anxiety. Adrenaline junkies get a mood boost from the intense experiences of horror.

2. What is a Gorehound?

Answer: Gorehound, A person who enjoys gory entertainment.

3. Do animals cry before slaughter?

Answer: The slaughter process can be extremely stressful and scary for the cows. It is possible for them to cry out of fear or stress.

Slaughterhouses try to calm the cow before slaughtering as excessive stress hormones taint the beef and affect the flavor.

4. What is the most scary thing in history?

Answer: The Great Dying

5. What’s the scariest day of the year?

Answer: Halloween – The Scariest Day of the Year.

Also read: 500+ Would you rather Halloween questions

Halloween horror nights trivia

Here is a list of Most Halloween horror nights trivia questions and answers:

1. What are some interesting facts about Dracula?

Answer: Dracula is Bram Stoker’s most famous novel and tells the story of Count Dracula.

The vampire Count Vlad Țepeş, trying to move from Transylvania to England so that he can find new blood and spread the undead curse.

While a small group led by Professor Abraham Van Helsing tries to stop him.

2. How do pumpkins become the popular symbol of Halloween?

Answer: The pumpkin is a popular symbol of Halloween because it is associated with harvest and the fall season.

Halloween Music trivia

Here is a list of Halloween Music Trivia questions with answers:

1. What is the number one Halloween song of all time?

Answer: Eagles – Witchy Woman.

2. What is the most popular Halloween theme song?

Answer: “Monster Mash,” by Bobby Boris Pickett.

3. What is the scariest song ever written?

Answer: Saint-Saëns – Danse Macabre (excuse us while we hide behind a cushion)

4. What classical music is used in horror movies?

Answer: Johann Sebastian Bach: Toccata and Fugue in D minor

5. What is the darkest piece of classical music?

Answer: Totentanz (Dance of Death) for Piano and OrchestraFranz Liszt, Michael Ponti, Volker Schmidt-Gertenbach, Berliner Symphoniker.

6. What is the darkest piano piece?

Answer: Danse Macabre in G Minor, Op. 40

7. What is the saddest classical song?

Answer: Puccini: ‘Sono andati

8. What song is Big John listening to in Halloween kills?

Answer: “It’s Halloween (Stop Look and Listen)” by Pete Antell (00:36:00): Big John (Scott MacArthur) dances while listening to a record.

9. What Linkin Park song sounds like Halloween?

Answer: Linkin Park “What I’ve Done” (2007)

10. What song does Tom play at Ann’s Halloween party?

Answer: In Love With a Stripper Remix (feat. Pimp C, Paul Wall & Too Short) Played at Ann’s Halloween party after Tom arrives. Tom also sings it when he first gets there.

Also read: 250+ Funny Halloween questions for this spooktacular season – 2023 Fun Edition)

Pop culture Halloween trivia

These are some of the Difficult pop culture Halloween Trivia:

1. When did Starbucks first introduce the pumpkin spice latte?

Answer: 2003. The pumpkin spice latte was introduced in 2003.

Originally, the drink didn’t contain any pumpkin at all, though since 2015 a small quantity of pumpkin puree has been included in the ingredients.

2. How big of an industry is Halloween?

Answer: According to Prosper Insights & Analytics’ annual Halloween Consumer Survey for the National Retail Federation, overall Halloween spending in 2022 is predicted to surpass last year’s record of $10.1 billion and reach a record $10.6 billion.

3. What country bans Halloween?

Answer: At this time of year, some communities celebrate the holiday by throwing parties, but some government officials want to put an end to the fun. Yes, the country of Rwanda has banned celebrating Halloween.

4. What gender is a fairy?

Answer: Almost typically, females are portrayed as the fairies of flowers. It seems that the only male fairy that is ever mentioned is the King of the Fairies.

Maybe they work in the blooms entirely as the ladies do in bee hives. Traditionally, a fairy and an elf are very similar.

5. What is the Halloween spirits name?

Answer: Sam is essentially the Spirit of Halloween and has even been said by some to be a personification of the holiday itself.

Since the film’s release, Sam has become the mascot of Halloween.

Also read: 200+ Halloween Truth Or Dare questions (Game Edition – 2023)

Halloween history trivia

Here is a list of Halloween History trivia about traditions, customs, origins and facts:

1. In which country did Halloween originate?

Answer: The history of Halloween is not completely clear, but it is widely believed that the holiday originated in ancient Celtic cultures. However, there is a belief that it originated in Ireland.

2. What is the other name for Halloween in Spain?

Answer: El Dia de los Muertos (Day of the Dead or All Souls Day)

3. What is the origin of the Halloween costume?

Answer: The modern Halloween costume is thought to have originated in Ireland in the early 1800s as a way to scare away evil spirits.

4. What was the name of the Irish myth from which the term Jack O’Lantern came from?

Answer: Stingy Jack

5. Which ancient Roman goddess that is said to be honored on Halloween?

Answer: Pomona

candy-halloween-trivia

Candy Halloween trivia

These are some of the great Halloween candy trivia questions and answers:

1. How many pounds of candy corn are produced every single year?

Answer: According to the National Confectioners Association, more than 35 million pounds (or 9 billion pieces) of candy corn are produced each year.

2. What is the most popular candy on Halloween?

Answer: According to the National Retail Federation, 95% of holiday consumers stocked up on the tri-colored dessert in 2019.

Not to add that in numerous states, Candy Corn constantly ranks as the most popular Halloween candy.

3. During the Korean War, which candy was distributed to soldiers?

Answer: Tootsie Rolls.

Funny Halloween trivia

Here is a list of Fun and easy halloween trivia that are funny and Hilarious:

1. What is a hat with a feather called?

Answer: A cavalier hat is a variety of wide-brimmed hat popular in the seventeenth century. These hats were often made from felt, and usually trimmed with an ostrich plume.

2. What is the creepiest plant?

Answer: Algae Bloom – Red Tide.

3. What kind of plants scream?

Answer: Drought-stressed tomato plants emitted about 35 ultrasonic squeals per hour, on average.

While those with cut stems made about 25. Drought-stressed tobacco plants let out about 11 screams per hour, and cut crops made about 15 sounds in the same time.

4. What is a clowns hat called?

Answer: A cap ‘n’ bells is a type of fool’s cap with bells worn by a court fool or jester.

5. Do plants like music?

Answer: Plants can perceive light, scent, touch, wind, even gravity, and are able to respond to sounds, too.

No, music will not help plants grow—even classical—but other audio cues can help plants survive and thrive in their habitats.

Adult Halloween trivia

The following is a list of Halloween trivia adults Edition:

1. How many people were hanged during the Salem Witch Trials?

Answer: 19

2. How do Mexico citizens celebrate Halloween?

Answer: By eating sugar skulls.

3.  What is the most popular belief or superstition related to Halloween Eve?

Answer: Scottish women believe they could see images of their future husband if they hung wet sheets in front of the fire on Halloween.

4. How many adults celebrate Halloween each year?

Answer: Sixty-seven percent of adults take part in Halloween activities, such as parties, decorating the house, and trick-or-treating with their children.

5. What percentage of adults wear Halloween costumes?

Answer: About 50% of adults dress up for Halloween.

Halloween-trivia

Halloween party trivia

These are some Easy Halloween Party Trivia:

1. What do people usually do at Halloween parties?

Answer: Some families celebrate Halloween by hosting costume parties and participating in themed activities like Halloween trivia, apple bobbing, and ghost story telling.

Children will occasionally go “trick or treating,” which involves knocking on doors in familiar neighborhoods and collecting candy. A lot of individuals also use pumpkins to construct lamps.

2. What time should a Halloween party start?

Answer: Mostly, the earlier it is, the younger the trick or treaters.

In most communities, trick-or-treating begins around sunset, the time of which may vary by your time zone (but usually, on Halloween, it’s around 5:30 and 6 p.m.)

3. Why Halloween party is celebrated?

Answer: Samhain, an ancient Celtic holiday that was celebrated on November 1 in modern calendars, is where Halloween got its start.

People dressed up in costumes and set bonfires on that day in an effort to fend off ghosts since it was thought that on that day, the souls of the deceased returned to their homes.

4. What age group spend the most on Halloween?

Answer: According to the report, millennials will spend the most ($255), followed by Gen Z ($202), Gen X ($145), and Baby Boomers ($58). Costumes (16%), decorations (14%). 

Halloween-themed activities (11%), and full-sized candy for trick-or-treaters (11%) are among the things buyers intend to spend extra money on.

5. Why do we celebrate Halloween with pumpkin?

Answer: Turnips were first carved into the faces of demons in Ireland to scare away Jack’s wandering spirit.

Since pumpkins are local to the area, Irish immigrants to the U.S. started making jack-o’-lanterns from them.

Halloween horror movie trivia

Here is a list of Best Halloween Horror movie Trivia that you shouldn’t miss to ask:

1. Name five classic horror movies.

Answer: The Shining, The Exorcist, The Texas Chain Saw Massacre, The Silence of the Lambs, Halloween.

2. Name one classic horror movie that is not a slasher movie.

Answer: The Omen.

3. Name one horror movie that is not a classic.

Answer: The Amityville Horror.

4. What is the name of the protagonist in the movie Halloween?

Answer: Michael Myers.

5. What is the name of the character who is killed in the movie Halloween?

Answer: Judy Geeson.

Ultimate Halloween Trivia

These are some of the Ultimate Halloween Trivia questions and answers:

Questions:

1. How many countries celebrate Halloween?

2. Who was the first First Lady to decorate the White House to celebrate Halloween?

3. What year will the next Halloween be with a full moon?

4. What are the Three other names that Halloween?

5. What do you sprinkle on your doorstep if you want to keep evil spirits out of your house on Halloween night?

6. What was the first horror movie nominated for an Academy Award?

7. If you are extremely afraid of Halloween, what phobia do you have?

8. What does the word “Halloween” mean?

9. What is the Second most popular holiday celebrated in the United States of America?

10. Which state in the United States grows the most pumpkins?

Answers: 

1 Answer: More than 25 Countries

2 Answer: Mamie Eisenhower in 1958.

3 Answer: 2039.

4 Answer: Samhain, All Hallows Eve, The Feast of the Dead

5 Answer: Salt. 

6 Answer: The Exorcist 

7 Answer: Samhainophobia

8 Answer: Holy Night

9 Answer: Halloween. 

10 Answer: Illinois.

Photo of author
Author
Experienced Psychology and philosophy Writer, self-help and relationship Coach and thought influencer. He has 7 years of experience in Personal development industry. His expertise as a self-help and relationship Coach has been highlighted through his articles in medium and substack to name a few. To be updated with his latest work, connect with him by following his social media accounts.

Leave a Comment